#5 – עקרון הרצף – מחשבות לסיום

וואו, אני מרגישה שעשיתי עבודת דוקטורט על הספר הזה 😊

המטרה העיקרית שלי הייתה להנגיש את הרעיונות שמוצגים בגישת עקרון הרצף למי שאין לה זמן לקרוא ספר שלם אבל בכל זאת רוצה להתעניין ולשקול לאמץ כמה מהתובנות כאן לחיים הפרטיים שלה. כתבתי את המחשבות שצפו אצלי בעקבותיהם, כדי ליצור שיח סביב הנושא, ואולי אפילו הזדהות.

עוד כמה נקודות שאני רוצה להוסיף:

  • אם הייתי צריכה לסכם את עקרון הרצף במשפט אחד, הוא היה – תהיו קשובים לדחפים הטבעיים של הילדים שלכם ותכבדו אותם.

  • אפשר תמיד לתקן, ולטפל בילד שלך עד כמה שדרוש לו. להפסיק עם השיפוטיות ופשוט לממש את הצרכים שלו ולא משנה באיזה גיל.

  • במקום לקנות לנשים אחרי לידה עוד בגדים לתינוק, שווה לשקול להביא לה את הספר "עקרון הרצף" ועדיף אפילו בהריון כשהזמן שלה יותר פנוי ומאפשר קריאה והעמקה בו (או פשוט לקנות לה מנשא 😊)

  • מה שאני לוקחת איתי מכל הלמידה של עקרון הרצף, זה בעיקר לשים לב מה הבנות שלי מאותתות לי. אם הילדה מתנהגת בצורה לא חברתית, לנסות להבין למה היא עושה את זה? מה מתסכל אותה ומה אני יכולה לתקן? איך אני יכולה לגוון ולהגדיל את טווח ההתנסויות שלהן, כך שהן יחוו מינימום חסכים, ושהמשאבים הרגשיים שלהן יהיו פנויים למימוש דחפים חדשים בקצב ההתפתחות הטבעי, ולא במנגנוני פיצוי על חסכים שהן גוררות.

  • פעם הייתי צורכת מידע מכל היועצות למיניהן לגבי גידול תינוקות תוך התעלמות מהאינסטינקטים שלי לחלוטין. היו זה הפוך. המקום שאני נותנת לאינסטינקטים האימהיים שלי הרבה יותר גדול ומשאיר מעט מאוד מקום למידע חיצוני – כי לפעמים הוא חשוב. דוגמא למידע חיצוני שחשוב לי לדעת זה תזונת תינוקות בדגש על אלרגנים, פשוט כי אין לי מספיק בטחון בתחום הזה, או עזרה ראשונה לילדים.

אני ממש אשמח אם תשאירו לי תגובות (אפילו אם הן מאוד ארוכות) על מה חשבתן על כל הרעיונות והתובנות.

אנחנו צריכות לזכור שהכל בסופו של דבר חלק מתאוריה מסוימת שהכותבת פיתחה, וששום דבר הוא לא אמת מוחלטת. אנחנו יכולות לבחור לאמץ רק מה שמתאים לנו לחיים, וזה בסדר גמור גם אם לא.

פוסט #1 – עקרון הרצף – הקדמה

פוסט #2 – מה זה עקרון הרצף?

פוסט #3 – עקרון הרצף – רעיונות שהתחברתי אליהם ואימצתי בעקבות קריאת הספר

פוסט #4 – עקרון הרצף – רעיונות שהיו לי מאתגרים ליישום או שפחות התאימו לי

4 תגובות

  1. ניתוח מעניין ואינטיליגנטי של הספר.
    תודה רבה לך על ששלחת לי את המייל.
    נהניתי מאוד לקרוא!

  2. אני מודה שלא קראתי את הספר במלואו,אבל קראתי כמה ביקורות עליו ודרכן הבנתי את הכוונה,או הגישה. שמחתי מאוד לקרוא את הסיכומים המפורטים שלך,הם באמת מלאי אינפורמציה נגישה וקלה להבנה. אני חושבת שלגמרי הצלחת לקחת לעצמך את מה שמתאים לך תוך חשיבה מאוד הגיונית ובוגרת שבכל זאת,אנחנו לא חיים בשבט אלא בחברה מודרנית וזה לא חייב להיות או הכל או כלום.נשמע שאת הכי מכוונת לבנות שלך, וזה הכי חשוב.

    1. תודה רבה מורן. זה שזה לא הכל או כלום – זו התמצית בעייני ♡ אני ממש שמחה שמצאת את הסיכומים שלי מעניינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *